Štítky

auto (1) Bedřichov (3) bus (2) cesta (1) co sebou (1) Gerlova Huť (1) Jizerka (1) Jizerské hory (3) Plzeň (1) Praha (1) půjčovna (1) rady (1) Šumava (1) vlak (2) Výbava (1) Železná Ruda (1)

Doporučte trasu...

Víte o zajímavé běkařské trase? Napište některému z přispivatelů, pošlete KML soubor, rádi inspirujeme sebe i čtenáře blogu :)

pondělí 1. dubna 2013

Z Bedřichova po hřebeni za Krásnou Máří (vyhlídková)

Trasa: Bedřichov stadion - Nová Louka - Kristiánov - Čihadla - Krásná Máří - Hřebínek - Nová Louka - Bedřichov stadion

Délka trasy: 24 km

Obtížnost: střední (dlouhá stoupání)

Popis trasy:
Nástup do stopy začíná v Bedřichově na Stadionu, kde je autobusová zastávka i centální parkoviště. Ze stadionu pokračujte až na Novou Louku, kde krátkým sjezdem mineme po levé straně Šámalovu chatu a pokrčujeme až rozcestí u Blatného rybníka. Zde následuje dlouhé stoupání, které nás čeká skoro 6 km stoupání (ale výsledek stojí zato) až na Rozmezí ve výše rovných 1000 m.n.m.


Z Rozmení pokračujeme již mírným sjezdem na rozcestí Čihadla. Zde si můžeme doprava zajet půl kilometru na občerstvení na Knajpu nebo pokračovat vlevo po hřebeni směr Krásná Máří resp. Hřebínek. Celá cest je po hřebeni a poskytuje celou řadu krásných výhledů u kterých se určitě vyplatí zastavit. Zejména pak ke konci vyhlídku Krásné Máří.


Následuje dlouhý a prudčí sjezd až na Hřebínek, odkud pokračujeme zpět na Novou Louku, kde si možné využít Šámalovu chatu na oběd. Pak vás čeká již pouze sjezd zpět do Bedřichova na stadion, tedy po stejné trase jako ráno.


Mapa (červená):

Zobrazit místo Na běžky - Jizerské hory na větší mapě

Žádné komentáře:

Okomentovat